Varför göra en deal?

Vilka fördelar finns det med att göra en deal genom dealföretag som till exempel Lets deal? Finns det några nackdelar och risker med att köpa via dealföretag, är det inte bättre att köpa direkt av restaurangen eller företaget som säljer?

Lyx med rabatt

Ett dealföretag kan ses som ett annonstorg där företag kan exponeras för dig som kund. Ett annonstorg kan se olika ut och fungerar ungefär som Blocket, ICA och Tradera – flera säljare samlas på ett och samma ställe där du som konsument kan välja mellan olika produkter och tjänster. Dealföretagens nisch är att säljarna ska erbjuda dig som kund ett specialpris på ett eller flera alternativ av sitt utbud, ofta är priserna i erbjudandena kraftigt reducerade, vanligtvis runt halva priset, men kan i vissa fall vara upp till 70 % rabatt.

Vissa säljare erbjuder rabatter på hela sitt sortiment utan villkor, andra erbjuder rabatter på en eller två alternativ med vissa alternativ och med villkor som att du som kund endast kan använda dealen under vissa tider på dygnet eller under en begränsad period (jämför livsmedelsbutiken som erbjuder pensionärsrabatt på alla varorna om pensionären handlar en tisdag mellan 10-15). Ju mer flexibel du som kund kan vara när det gäller utbud och villkor, desto fler dealer kan du göra – det viktiga är att du läser vilka villkor som gäller för respektive deal, så att du kan utnyttja dealen fullt ut.

Avdragsgillt för företag

För företag som använder sig av dealföretagens tjänster är det bra att tänka på att kvitto med moms ska erbjudas av företaget som erbjuder deal hos dealföretaget, detta efter olika riktlinjer som meddelats av Skatteverket. För privatpersoner som vill göra en bra deal så gäller distansavtalslagen och många av de dealföretag som har sitt säte i Sverige är detta inget problem med – dessutom finns möjligheten att få hjälp med avbeställning av deal (om detta mot förmodan skulle behövas) under hela giltighetsdealen. Kontakta det dealföretag som du köpt dealen genom, så får du hjälp med detta.

Tryggt och säkert

Lets deal Eftersom dealföretagen hjälper till med mycket praktiskt i samband med köp av bra deal, så finns det många fördelar med att göra en bra deal på nätet.

De nackdelar som kan finnas med att göra en deal genom dealföretag är att vissa dealer enkom gäller under vissa tider och med vissa villkor – bland annat kan det vara så att du måste äta på restaurangen vardagar mellan 11-16, vilket kan vara omöjligt om du arbetar kontorstid på vardagar. Eftersom du inte har möjlighet att genomföra detta, kan du inte göra denna deal med halva priset.

Om det finns villkor som inte faller in på ditt önskemål eller behov, blir dealen i sig värdelös för dig eftersom du har andra krav än de som dealen erbjuder. Detta kan dock jämföras med om du ska ut på restaurang – happy hour gäller under en begränsad tid och vissa erbjudanden har sina begränsningar (som rabatt på kaffe som sällan gäller för ekologiska eller kravmärkta alternativ).

Det finns både för- och nackdelar med att göra en bra deal i Stockholm eller i någon annan stad i Sverige och det gäller för dig att se vilka villkor som gäller för just dig för att du ska se det som en bra deal. Välkommen att börja spara pengar genom att göra en bra deal!

Hitta deal i dag!
Dindeal.se - dagliga, bra deals och upplevelser samlade på ett och samma ställe!
Din deal tipsar
Prova Storytel gratis i 14 dagar, få en gratis ljudbok!
Hitta upplevelsen
Upplevelse
För alla event
Med underhållning till företagseventet kan upplevelsen bli magisk!